Boeken

Als freelance tekstschrijver heb ik meegewerkt aan meerdere jaarverslagen en boeken als jubileum- of afscheidscadeau. Als auteur heb ik inmiddels drie officiële non-fictieboeken op mijn naam. Binnenkort hoop ik te debuteren met mijn eerste fictieboek, een psychologische thriller.

De Domste Thuis

In De Domste Thuis – Moeder in een hoogbegaafd gezin, riep ik op tot meer aandacht voor hoogbegaafdheid bij kinderen en de problemen die daar in het huidige onderwijs door kunnen ontstaan. Het boek is inmiddels in tweede druk verschenen, en als paperback en e-book te bestellen bij alle boekwinkels.

Het boek is nog te koop via elke boekhandel online en offline en bij mijzelf.

Achter ons Masker

Achter ons Masker is een multidisciplinair project over Rozenburgers in coronatijd. Via theater, tekst, beeld en ontmoeting worden de uitdagingen, waar Rozenburgers in deze unieke tijd voor stonden en staan, in beeld gebracht en gearchiveerd. Ik ben verantwoordelijk voor het boek Achter ons Masker, verhalen van Rozenburgers in coronatijd. Daarvoor heb ik 30 Rozenburgers geportretteerd en gefotografeerd. Zij zijn tussen de 11 en 83 jaar en komen uit diverse culturen. 

Het gaat om zware verhalen, zoals dat van een man en een vrouw die zelf erg ziek zijn geweest, een verpleegkundige die op de corona-afdeling vocht voor de levens van haar patiënten en een oudere man die zijn vrouw in het verpleegtehuis verloor. Maar er zijn ook luchtige verhalen zoals dat van een kind dat de groep 8 activiteiten niet zag doorgaan, maar het dankzij enthousiast schoolpersoneel toch leuk had, een Koerdisch Iraakse vrouw die haar familie erg mist, maar vrienden maakte bij welzijnsorganisatie DIA Rozenburg en een Rozenburger die met tijdens de lockdown met een thermoskan koffie en koekjes naar de Landtong vertrok en daar een anderhalve-meter-soos voor eenzame mensen startte.

Het boek is zomer 2021 gepresenteerd, met voorwoord door burgemeester Ahmed Aboutaleb!

Lees hier en op de speciale Facebookpagina meer over het project en de verkoop.

Zeelieden aan het Scheur

Zeelieden aan het Scheur is een boek behorend bij een fototentoonstelling. In totaal 45 zeelieden werden geportretteerd door fotograaf Leander Varekamp en geïnterviewd door mij. Sommige van hen zijn al met pensioen, anderen varen nog steeds de hele wereld over. Sommige komen van de andere kant van de wereld, anderen zijn geboren met zicht op de Nieuwe Waterweg. Hun portretten waren in het najaar van 2022 levensgroot te zien op expotorens langs de rivier. In het boekje, vormgegeven door Marijke Dijkman van Dijkman Ontwerp, zijn ze voor altijd terug te zien.

Thriller Niet vergeten

Wat als je, naast je dochter, ook jezelf dreigt te verliezen? Daarom draait het verhaal in de thriller Niet vergeten.
Hoofdpersonage Nina is een pittige, aantrekkelijke vrouw van net boven de veertig. Ze krijgt te horen dat ze aan een zeer heftige en progressieve vorm van dementie lijdt. Ze wordt proefpersoon voor een experimenteel medicijn. Dan duikt een gevaarlijke persoon uit het verleden op. Hij bedreigt haar dochter. Is hij echt terug of is Nina paranoïde als bijwerking van de medicijnen? En als hij echt is, wat kan Nina dan doen om haar gezin te beschermen, terwijl haar geheugen het steeds meer laat afweten?

Ik heb, af en aan, jarenlang over dit manuscript gedaan. Het is af en telt ruim 72000 woorden. Nu ben ik op zoek naar een uitgever. Het manuscript-in-aanbouw was in 2018 finalist bij de Crime Compagnie / Sweek thrillercontest. De cover hieronder was voor de wedstrijd. De echte cover hoop ik binnenkort te laten zien. Want het boek komt er hoe dan ook. Met een traditionele uitgever, of in eigen beheer.
Op de Facebookpagina en Instagram van Niet vergeten hou ik alle ontwikkelingen bij.


Terug naar boven
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial