Boeken

Als tekstschrijver en redacteur heb ik meegewerkt aan diverse boeken en jaarverslagen. Als auteur heb ik twee boeken op mijn naam staan.

In De Domste Thuis – Moeder in een hoogbegaafd gezin, riep ik op tot meer aandacht voor hoogbegaafdheid bij kinderen en de problemen die daar in het huidige onderwijs door kunnen ontstaan. Het boek is inmiddels in tweede druk verschenen, en als paperback en e-book te bestellen bij alle boekwinkels.

Klik op het boek voor meer informatie

Het boek is nog te koop via elke boekhandel online en offline en bij mijzelf.

Achter ons Masker is een multidisciplinair project over Rozenburgers in coronatijd. Via theater, tekst, beeld en ontmoeting worden de uitdagingen, waar Rozenburgers in deze unieke tijd voor stonden en staan, in beeld gebracht en gearchiveerd. Ik ben verantwoordelijk voor het boek Achter ons Masker, verhalen van Rozenburgers in coronatijd. Daarvoor heb ik 30 Rozenburgers geportretteerd en gefotografeerd. Zij zijn tussen de 11 en 83 jaar en komen uit diverse culturen. 

Het gaat om zware verhalen, zoals dat van een man en een vrouw die zelf erg ziek zijn geweest, een verpleegkundige die op de corona-afdeling vocht voor de levens van haar patiënten en een oudere man die zijn vrouw in het verpleegtehuis verloor. Maar er zijn ook luchtige verhalen zoals dat van een kind dat de groep 8 activiteiten niet zag doorgaan, maar het dankzij enthousiast schoolpersoneel toch leuk had, een Koerdisch Iraakse vrouw die haar familie erg mist, maar vrienden maakte bij welzijnsorganisatie DIA Rozenburg en een Rozenburger die met tijdens de lockdown met een thermoskan koffie en koekjes naar de Landtong vertrok en daar een anderhalve-meter-soos voor eenzame mensen startte.

Het boek is zomer 2021 gepresenteerd, met voorwoord door burgemeester Ahmed Aboutaleb!

Lees hier en op de speciale Facebookpagina meer over het project en de verkoop.

Terug naar boven
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial